werkomgeving

BRAINSTORM

In deze werkomgeving voelen deelnemers zich vrij om zowel te delen wat ze weten als daadwerkelijk denken. Verzamel nog sneller en veel meer originele ideeën. Door de brainstorm in te zetten krijgt u uitgebreide en ongefilterde lijsten met meningen, feiten of vragen
Laat de groep ideeën gemakkelijk categoriseren en deelnemers kunnen ook opmerkingen maken over deze ideeën en thema’s, ideeën of opmerkingen prioriteren met plaknotities. De brainstorm-werkomgeving is daarbij volledig zelf documenterend. Een Word-rapportage of export naar Excel zijn direct beschikbaar.

Hoofdpunten

Voor een lijst met ideeën, vraag aan de groep waar je naar op zoek bent en open de brainstorm-werkomgeving voor de deelnemers. Deelnemers plaatsen hun bijdragen via de invoerbalk en zien direct de bijdragen van anderen, wat een stroom van verbindingen en verdere invoer op gang brengt.

Anonimiteit en interactiviteit zorgen voor flow, wat moeilijk te bereiken is in traditionele brainstormsessies, en bijna onmogelijk in conventionele overleggen. Deelnemers genereren zelf en bouwen voort op elkaars ideeën.

Met Spilter brainstorm worden groepen zeer productief: Om bij te dragen, hoeven deelnemers niet op hun beurt te wachten. Met anonimiteit hoeven ze geen rekening te houden met persoonlijke gevolgen bij het opschrijven van een idee. Het is ook veel gemakkelijker om persoonlijke vooroordelen te vermijden wanneer ideeën, meningen of feiten op zichzelf staan. Daarom zijn bijdragen aan brainstorm standaard anoniem. He gebruiken van een teamnaam of de naam van degene die bijdraagt is ook mogelijk, maar alleen met groepen die werken met een vastgesteld niveau van vertrouwen en samenhang.

Brainstormen is niet alleen zorgen voor frisse ideeën. Als je wilt weten wat mensen van een bestaande situatie of optie vinden, vraag dan gewoon hun mening. Als u de feiten wilt leren voordat u tot een conclusie komt, is het meestal een goed idee om te vragen wat werkt en wat niet werkt. Met Brainstorm krijg je snel het antwoord van iedereen. En met anonimiteit zullen de reacties eerlijk en vaak ook to the point zijn.

Iedereen weet dat men tijdens brainstormsessies geen commentaar mag geven op de suggesties. Gelukkig is dit met Spilter niet langer het geval: zet gewoon de commentaarfunctie aan en deelnemers kunnen hun commentaar geven op de ideeën die al op de lijst staan.

Dit legt nuttige informatie vast en onderbreekt niets of niemand. Het voorkomt ook dat deelnemers ideeën aandragen die slechts kleine variaties zijn op bestaande ideeën.

Wanneer de bijdragen binnen zijn, kunt u ze categoriseren of ’thematiseren’ door een lijst met mappen te maken en uw groep te vragen de items te sorteren. Omdat iedereen helpt, gaat het sorteren erg snel. Met Spilter kun je zelfs bijdragen samenvoegen door ze op elkaar te laten vallen. Dit is geweldig voor het elimineren van duplicaten of het samenvoegen van informatie tot een algemeen abstractieniveau.

De resultaten van brainstormen worden vaak gekopieerd naar een beoordelingsblad om prioriteiten te stellen. Het resultaat van de brainstorm is natuurlijk direct verwerkt in het Word-rapport dat meteen beschikbaar is om te downloaden. Voor vervolgverwerking in andere applicaties exporteert u de gegevens in Word- of Excel-formaat.

Iedere Spilter-werkomgeving is zelf-documenterend: dit betekent dat de facilitator met een druk op de knop een volledig opgemaakt rapport kan maken in de bekende Microsoft Office extensies zoals o.a. Word en Excel

In de tool voor het maken van rapporten geeft u op wat er in die versie van het rapport is opgenomen; bijvoorbeeld een managementsamenvatting voor de opdrachtgever.

Of u kunt inhoud op uw harde schijf opslaan, bijvoorbeeld een tabel met beoordelingsresultaten of een gesorteerde lijst met ideeën voor verdere verwerking in Excel.

Overige

WERKOMGEVINGEN

BERICHT

CONTACT

Markerkant13 88, 1314 AN Almere
+31 36 750 82 75
info@spilter.nl

INFORMATIE

Partners
Licenties
Masterclass
Toepassingen

CONTACT

Markerkant13 88, 1314 AN Almere
+31 36 750 82 75
info@spilter.nl

INFORMATIE

Partners
Licenties
Masterclass
Toepassingen

BERICHT